zaterdag 26 december 2015

STAP 1                                                                                                                     
STAP 1 - EERST IETS OVER DE BIJBEL ZELF

Als God ons geen informatie had gegeven over Hemzelf, Zijn Schepping, het doel van het leven enz, enz, dan hadden we niets geweten. Zo simpel is dat. Maar.... gelukkig heeft Hij dat wel gedaan. Door ons de Bijbel te geven.
66 boeken vol informatie. Alles wat Hij vindt dat jij en ik moeten weten staat erin. Uiterst belangrijke informatie dus. De Bijbel is het meest gelezen, verkochte en geliefde Boek ter wereld. En dat God de Auteur is, is duidelijk. Mensen hebben alleen maar OP-geschreven wat Hij hen heeft gezegd.
Jezus zei het zo: “Uw Woord is de Waarheid” (Johannes 17:17). 

LEZEN
Ik hoef je niet te vertellen dat het natuurlijk geweldig belangrijk is om een boek, dat God ons heeft gegeven, te lezen. Elke dag. Als we dat niet doen, raken we de weg kwijt. 

WAT STAAT ERIN?
In de Bijbel vertelt God Zijn plan met Zijn schepping. Dus ook met jou en met mij. Vanaf het moment dat Hij alles maakte tot de dag waarop Hij alles nieuw zal maken. Nog niet helemaal duidelijk? Geen probleem, want we gaan het allemaal behandelen in onze 25 lessen.

HOOFDPERSOON
De Bijbel is een spannend Boek. Met een groot en prachtig thema en een Hoofdpersoon. Die Hoofdpersoon, Jezus, is zo belangrijk in Gods plan dat Hij Hem al honderden keren had aangekondigd. Lang voordat Hij geboren zou worden in Bethlehem. Dat is natuurlijk iets wat helemaal niemand had kunnen verzinnen. Als je zoveel voorspellingen allemaal exact wil laten uitkomen, dan moet je alles van tevoren weten. En alwetend is niemand, alleen God. Dat laat dus zien dat de Bijbel van God is. Geen enkel ander boek in onze wereld kent zo iets wonderlijks.

ZONDER FOUTEN
Als God een boek schrijft, dan staan er natuurlijk geen fouten in. Helaas zijn er door onze vertalingen wel wat kleine "foutjes" ingeslopen. Maar wees gerust, die hebben geen enkele invloed op de inhoud van dit Boek. God heeft 40 mensen aan het werk gezet als Zijn "secretarissen". Mannen die mochten opschrijven wat Hij hen had gezegd. En Hij heeft er ook Zelf voor gezorgd dat zij dat perfect deden.

TWEE DELEN
De Bijbel bestaat uit twee "delen": het Oude en het Nieuwe Testament. Het Oude beschrijft de tijd vanaf de Schepping tot aan de tijd enkele eeuwen voor Jezus. Het Nieuwe Testament begint met de geboorte van Jezus en eindigt met het boek Openbaringen. Daarin laat God ons nu al zien wat er straks zal komen! 

ENIGE BRON
Ik heb het al gezegd: zonder de Bijbel zouden wij niets weten van God en de geestelijke wereld. Het is de enige Bron die ons die grote en onzichtbare dingen laat zien. De Schepping laat ons zien wat God heeft gemaakt, maar de Bijbel laat ons zien waarom Hij dat deed. In de Bijbel laat God ons zien  wat we met onze gewone ogen nooit zouden kunnen zien.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Ja, ik doe mee!"
Vanaf Stap 2 zijn er een paar eenvoudige vragen of een kleine opdracht. Soms ook een filmpje. Doe alles in je eigen tempo. Als je vragen hebt... mail gerust.Stuur een mailtje met "JA, IK DOE MEE!" naar alexvannes@gmail.com of naar het emailadres op het foldertje en we sturen je direct Stap 2.

_____________________________________________________________________________

Geen opmerkingen:

Een reactie posten